Denkkracht Utrecht maakt Utrecht Science Park (Uithof) werkplek voor iedereen

Twee van de vijf pitches over het vergroten van arbeidsparticipatie op het Utrecht Science Park worden binnenkort verder ontwikkeld. Dat bericht Etienne Lammens, adviseur bij Prae Advies en Onderzoek en trekker van het project USP-Inclusief. In dit project werken de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht samen om meer banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op het Utrecht Science Park.

In het kader van de participatiewet moeten in de periode tot 2024 in totaal 125.000 mensen een functie krijgen, waarvan ruim 400 door de drie onderwijsinstellingen op het Utrecht Science Park. Denkkracht Utrecht werd 24 augustus jl. gevraagd ideeën te pitchen over hoe deze mensen op de Uithof ingezet kunnen worden in duurzame functies die bijdragen aan de onderwijs- en onderzoekstaken van de instellingen en een levendige en bereikbare Uithof.

Tijdens deze avond werden vijf uitgewerkte oplossingen gepitcht. Inmiddels laat Prae weten dat ‘Thuishof’ (een huiskamer op de Uithof) en de verbeterde bezorgdienst voor interne post, verder zullen worden uitgewerkt in een quick scan met vijf globale businesscases. Uiteindelijk kiezen de instellingen daar twee uit om in pilots te realiseren. Halverwege 2018 moeten de projecten draaien, en zo mogelijk uitgebouwd worden. Er zijn voor de pilots geen targets op het aantal plaatsingen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De instellingen willen vooral leren hoe ze hierop kunnen samenwerken, maar ondertussen is natuurlijk elke gerealiseerde werkplek meegenomen.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.