Over Denkkracht Utrecht

OVER DENKRACHT UTRECHT

WIE ZIJN WE

DENKKRACHT UTRECHT

Denkkracht Utrecht heeft als doel young professionals te verbinden, te inspireren, en te laten bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke, strategische en organisatorische vraagstukken. 

Denkkracht Utrecht is een denktank van young professionals met hart voor de publieke zaak en de ambitie om maatschappelijke, strategische en organisatorische vraagstukken te begrijpen en op te lossen. Denkkracht Utrecht mobiliseert en activeert denk- en doe-kracht van de young professionals in haar netwerk om een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze vraagstukken. De deelnemers zetten zich op vrijwillige basis in.

Denkkracht Utrecht is er voor alle publieke en semi-publieke organisaties in en rond Utrecht. Ook bedrijven met een publiek karakter of ondernemingen die werk (willen) maken van hun publieke rol en taak zijn potentiële partners. De organisaties en professionals die samenwerken met Denkkracht Utrecht kennen een open opstelling, waarderen het om een spiegel voorgehouden te krijgen en zetten in op de ontwikkeling van tegenkracht. Denkkracht Utrecht is op zoek naar inspiratie, out-of-the-box-ideeën en enthousiasme.

Om denkkracht en andere perspectieven te mobiliseren organiseert Denkkracht jaarlijks acht activiteiten met en voor een opdrachtgever. Doel is telkens om met de groep young professionals creatieve denk- en doe-kracht te leveren ten behoeve van de opdrachtgevende organisatie.

STUKJE GESCHIEDENIS

MISSIE

Denkkracht Utrecht mobiliseert en stimuleert creatieve, ambitieuze en enthousiaste young professionals om zich vrijwillig in te zetten op maatschappelijk vlak. Denkkracht Utrecht denkt mee en tegen met organisaties in de semi-publieke sector. Wij brengen creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

VISIE

Denkkracht Utrecht is een netwerk dat maatschappelijke impact voor Utrecht en directe omgeving realiseert. Wij, deelnemers, opdrachtgevers en alumuni, vormen een hecht en omvangrijk netwerk. Dit netwerk biedt kansen voor de professionele ontwikkeling van deelnemers en alumni.

IMPACT

Wij genereren nieuwe ideeën en denkrichtingen en creëren hiermee (maatschappelijke) impact voor Utrecht en omgeving, voor deelnemende organisatie en voor en in de ontwikkeling van onze deelnemers en alumni.

DEELNEMERS 2021

Jaarlijks heeft Denkkracht Utrecht 25 deelnemers. Klik hier voor een overzicht van de huidige deelnemers.

STICHTINGSBESTUUR

Naast 25 deelnemers kent Denkkracht Utrecht een stichtingsbestuur van vier young professionals die al langer actief zijn voor de Utrechtse denktank.

Aline Tuls

young professional utrecht dennis bouwens

Dennis Bouwens

young professional utrecht fleur albers

Fleur Albers

young professional utrecht lex van rens

Lex van Rens

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.