Denkkracht Utrecht Online

DENKKRACHT UTRECHT ONLINE

Utrecht maken we samen. Juist tijdens de coronacrisis, thuis en online. In deze periode komen veel Utrechtse organisaties voor nieuwe uitdagingen te staan. Deuren sluiten en fysieke activiteiten of diensten moeten van de ene op de andere dag virtueel, of kunnen überhaupt niet meer plaatsvinden. Ondanks alle veranderingen gaan wij door met waar we goed in zijn: met een creatieve en frisse blik tot nieuwe denkrichtingen komen.

 

Denkkracht Utrecht staat klaar voor maatschappelijk organisaties die actief zijn in de regio Utrecht, en die direct of indirect getroffen worden door het coronavirus. Denk bijvoorbeeld aan culturele instellingen die hun deuren moeten sluiten (poppodia of musea) en goede doelen die donaties zien opdrogen (collectes). Andere sectoren (zorg en onderwijs) zijn juist gedwongen om meer of andere taken op te pakken dan ze gewend waren.

 

Met dergelijke organisaties denken we graag online mee over oplossingen, zoals alternatieve activiteiten of het bereiken van hun huidige of nieuwe doelgroepen. Nieuwe initiatieven of activiteiten kunnen ook rekenen op onze denkkracht, bijvoorbeeld als klankbord.

ONZE (DENK)KRACHT

FRISSE PERSPECTIEVEN

Deelnemers hebben verschillende studieachtergronden en zijn werkzaam in een grote diversiteit aan functies en werkvelden.

VERRASSENDE WERKVORMEN

Via een mix van interactieve activiteiten en creatieve werkvormen komen deelnemers samen tot nieuwe inzichten en denkrichtingen.

IMPASSE DOORBREKEN

Een blik van buiten helpt bij het doorbreken van ingesleten denkpatronen en vastgelopen processen.

HOE WE HELPEN:

 • ENERGIE & EXPERTISE

  Expertise en energie van young professionals uit Utrecht, werkzaam in verschillende functies en sectoren.

 • ONLINE BRAINSTORMEN

  Alle activiteiten vinden online plaats. Deelnemers zijn goed op elkaar ingespeeld, kennen talloze creatieve werkvormen en zijn digitaal vaardig.

 • VERNIEUWENDE DENKRICHTINGEN

  Deelnemers zijn niet bang om buiten gebaande paden te denken. Samen komen ze tot creatieve ideeën en vernieuwende denkrichtingen.

 • CONCRETE IDEEËN VOOR DE KORTE TERMIJN

  Na afloop worden de ideeën en denkrichtingen aan je gepresenteerd. Dat kan live, zodat je direct vragen kunt stellen, of via een video-opname.

WAT WE VRAGEN:

 • UITDAGEND MAATSCHAPPELIJK VRAAGSTUK

  Als opdrachtgever heb je een duidelijk & concreet maatschappelijk vraagstuk dat betrekking heeft op je eigen organisatie.

 • INZICHT IN UITDAGING

  Als opdrachtgever lever je ter voorbereiding materialen aan waardoor deelnemers inzicht krijgen in wat er speelt en wat de uitdaging is.

 • TIJD OM TE SPARREN

  We vragen de opdrachtgever om beschikbaar te zijn – zowel tijdens de voorbereiding als de activiteit zelf – om aanvullende vragen te beantwoorden of waar nodig bij te sturen.

 • GEEN BIJDRAGE

  We denken gratis met jouw organisatie mee.

DEZE ORGANISATIES GINGEN U VOOR

Een greep uit de ruim 40 organisaties die Denkracht Utrecht eerder hielp met een maatschappelijk vraagstuk.

STUUR JOUW VRAAGSTUK IN!

  AANMELDEN NIEUWSBRIEF

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.