Zorgorganisatie Reinaerde op zoek naar denkkracht van buiten

Het zesde DenkLab van het jaar vond plaats op een bijzondere locatie aan de Oudegracht. ZiZo is een eetcafé, atelier en cadeauwinkel in het hart van de stad waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Het is een van de locaties met dagbesteding van Reinaerde. Reinaerde is een organisatie die zorg biedt aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking in de regio Utrecht.

Denkkracht organiseren

Reinaerde staat nu en in de toekomst voor diverse vraagstukken. Door een groeiend tekort aan personeel, veranderende wet- en regelgeving en financiële tekorten staan zorginstellingen flink onder druk. De levensverwachting neemt toe en patiënten zijn assertiever en beter geïnformeerd. Innovatie is noodzakelijk om deze uitdagingen het hoofd te bieden, want “als je doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen”. Daarom dachten de young professionals van Denkkracht Utrecht mee over de vraag met wie en in welke vorm Reinaerde structureel denkkracht binnen en buiten de organisatie kan organiseren.

Naast de gebruikelijke groep van 25 young professionals waren er tijdens dit DenkLab een aantal nieuwe frisse blikken. Zij overwegen om volgend jaar deel te nemen aan Denkkracht Utrecht en liepen alvast een dag mee. In de ochtend ging de groep aan de slag met een empathy map, een tool om de belevingswereld van mogelijke sparringpartners voor Reinaerde in kaart te brengen. Na een heerlijke lunch, speciaal bereid door de medewerkers van ZiZo, werd de dag vervolgd met de brainstormsessies en een enerverende energizer aan de gracht.

Posterpresentaties

De dag resulteerde in vijf unieke posterpresentaties. Elke groep knipte en plakte een poster in elkaar waarop concrete ideeën en denkrichtingen werden uitgebeeld, waaronder challenges en hackathons.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.