Ondernemerschapsonderwijs bevorderen met het Utrecht University Centre for Entrepreneurship

Het Strategisch Plan van de Universiteit Utrecht (UU) heeft als doelstelling dat 10% van de studenten in 2020 ondernemerschapsonderwijs volgt, in tegenstelling tot de 6,9% die dat deed in het collegejaar 2014-2015. Op 17 maart troffen Denkkracht Utrecht en het Utrecht University Centre for Entrepreneurship (UtrechtCE) elkaar daarom tijdens een dag die in het teken stond van het bevorderen van het ondernemerschapsonderwijs.

Het Utrecht University Centre for Entrepreneurship is hét centrum voor alle activiteiten binnen de UU die te maken hebben met ondernemerschap. Er is op deze tweede DKC van het denkkrachtjaar nagedacht over de volgende vraag: “Hoe kunnen we ondernemerschap in het core-curriculum van zoveel mogelijk UU-opleidingen verweven?” We zijn de dag gestart in de universiteitsbibliotheek met een informatieve inleiding van Jelle Kok (UtrechtCE) en Yvette Baggen (postdoc van de Universiteit Utrecht). Vervolgens zijn in een aantal creatieve brainstormrondes zoveel mogelijk ideeën bedacht.

’s Middags hebben we onze plannen meegenomen naar Holland Startup waar we van ondernemer Maurice Bakker een razendsnelle elevator pitch workshop kregen om de ideeën zo goed mogelijk aan de opdrachtgever te kunnen presenteren. Kortom een veel bewogen dag met prachtige en inspirerende uitkomsten.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.