Online Brainstorm

Energie- en ideeëninjectie voor startup Lekker in je Velletje

Denkkracht Utrecht helpt de komende maanden Utrechtse maatschappelijke organisaties en ondernemers gratis in grote digitale brainstormsessies. Hier wordt meegedacht over creatieve oplossingen om de coronacrisis door te komen.

Online brainstorm

De eerste online brainstorm was afgelopen weekend voor de de startup Lekker in je velletje, dat digitale hulp gaat bieden aan mensen met lichte psychische problemen. De startup won medio april de publieksprijs bij de Dutch Hacking Health hackathon. Mede-oprichter Joni Bakker: “Je krijgt heel veel slimme mensen die hele sterke ideeën kunnen bundelen. Dat is heel waardevol. Het voelt alsof je een energie-injectie krijgt.”

Het meest waardevolle advies dat ze heeft gekregen? Bakker: “Wat mij heel erg is bijgebleven, is het advies over hoe we de aandacht van de gebruiker online vast kunnen houden. Daar hadden we nog niet zo aan gedacht, terwijl dat een heel belangrijk onderdeel van ons project is.”

Helpen van organisaties in crisistijd

“Normaal gaan we maandelijks met 25 young professionals bij organisaties langs om mee te denken over maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld bij de Politie Midden-Nederland die zocht naar oplossingen om uitgaansgeweld te verminderen, of FC Utrecht Maatschappelijk dat samen met supporters hulpprojecten wilde opzetten”, zegt bestuurslid Fleur Albers. “Nu doen we hetzelfde, maar dan van achter onze computer en met een duidelijke focus op het helpen van organisaties in crisistijd.”

Digitale pitch

De expertise die Denkkracht Utrecht meeneemt is groot, benadrukt Albers: “Ons netwerk bestaat uit professionals met hele verschillende achtergronden – van een bestuurskundige tot een microbioloog – die gewend zijn om creatieve oplossingen te bedenken voor ingewikkelde vraagstukken.” 

De stichting heeft nog plek voor opdrachtgevers de komende maanden. “We willen toegankelijk zijn voor alle soorten maatschappelijke organisaties die door de coronacrisis in zwaar weer terecht zijn gekomen. Maar juist ook voor inspirerende (nieuwe) projecten die een positieve bijdrage leveren aan deze periode. Om toegankelijk te blijven vragen we geen financiële bijdrage.” Organisaties kunnen zich melden bij Denkkracht Utrecht door te mailen naar online@denkkrachtutrecht.nl. Meer informatie is te vinden op denkkrachtutrecht.nl/online.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.