Denkkracht Utrecht zorgt voor nieuwe inzichten bij het Diakonessenhuis

Als we nu niets doen hebben wij in Nederland in 2022 een tekort van 125.000 mensen in de zorg. Met deze alarmerende boodschap komt de overheid in 2018. In november 2018 lanceerden zij daarom de Ik Zorg campagne. Hiermee wil de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. De eerste uitdaging van 2019 lag daarom voor Denkkracht Utrecht bij het Diakonessenhuis Utrecht. Het Diakonessenhuis staat dit jaar al 175 jaar bekend als het ziekenhuis met de fijne en huiselijk sfeer. Op 9 februari waren wij daar te gast om mee te denken over het te kort aan O.K.-assistenten en anesthesiemedewerkers.

Ook in het Diakonessenhuis voelt men het medewerkers te kort in de zorg. Zij hebben de afgelopen tijd daarom meerdere acties ondernomen om het personeelstekort terug te dringen en het huidige personeel te behouden. Echter heeft dit tot nu toe nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Denkracht verdiepte zich een zaterdag lang in het Diakonessenhuis en in het werk van O.K.-assistenten en anesthesiemedewerkers. We hadden contact met de medewerkers over hun ervaringen en kregen een kijkje op hun werkplek: onder andere door een rondleiding over de splinternieuwe hybride O.K van het Diakonessenhuis.

Biedt kwaliteit aan patiënten én medewerkers Diakonessenhuis

Na een aantal creatieve brainstorm rondes begonnen de ideeën zich al te vormen. In de middag gingen we met de opgehaalde informatie aan de slag om deze te convergeren tot een sluitend antwoord op de vraag. Deze hebben wij, aan het einde van de dag, in de vorm van een pitch gepresenteerd. Mooi om te zien dat er tijdens de pitches niet alleen management, maar ook OK- en anesthesiemedewerkers kwamen luisteren. De boodschap: lever niet alleen zorg van hoge kwaliteit voor je patiënten, maar ook voor je medewerkers. Investeren in je personeel en het behouden van je personeel zorgt uiteindelijk voor het binnenhalen van nieuwe medewerkers die zich thuis voelen bij het Diakonessenhuis.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.